Και η δεύτερη εκδήλωση για την προβολή «εκλεκτών» μελών του Ομίλου μας, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι στέφθηκε με επιτυχία  (40 περίπου άτομα), δεδομένου ότι είχαμε να κάνουμε με μια μέρα μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων …

Τιμώμενο πρόσωπο αυτή τη φορά η 16χρονη μαθήτρια και σκακίστριά μας Ειρήνη Αράπκουλε, συγγραφέας των δύο αστυνομικών μυθιστορημάτων  « 00:59» και « Ο δέκατος μάρτυρας».

Ένα « κάδρο» που προβαλλόταν στην αναρτημένη οθόνη έδειχνε διάφορες φωτογραφίες από συμμετοχές της Ειρήνης  σε σκακιστικούς αγώνες του « Φυσιολάτρη» και τα εξώφυλλα των βιβλίων της.

Ξεκινήσαμε λίγο μετά τις 7 με έναν σύντομο πρόλογο από τον Πρόεδρό μας κ. Αγγελάκη, με την παρότρυνση του οποίου τηρήσαμε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στη συνέχεια η Μ. Μαρούλη παρουσίασε κάποια βιογραφικά στοιχεία της συγγραφέως, με έμφαση στις ιδιαίτερες μαθησιακές ικανότητες και συγγραφικές δυνατότητές της.

Ο κύριος ομιλητής, ο Παναγιώτης Ορνιθόπουλος, έδωσε με το γνωστό ποιητικό ύφος μερικές βασικές πτυχές του συγγραφικού ταλέντου της έφηβης Ελληνίδας Αγκάθα Κρίστι, της αφιέρωσε μερικούς στίχους του Κ. Π. Καβάφη από « Το πρώτο σκαλί» και της δώρισε ένα βιβλίο των νεανικών του χρόνων, αστυνομικού περιεχομένου.

Τον λόγο πήρε έπειτα ο εκδότης της Ειρήνης, Γιάννης Κρανιάς, από τις εκδόσεις « Εντύποις» , ο οποίος αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα παρουσιάσεις των βιβλίων της, στις εκθέσεις σε Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου εκτέθηκαν τα 2 μυθιστορήματα και σε μελλοντικές μεταφράσεις των έργων αυτών.

Τελευταία, μίλησε η Ειρήνη, αναφέροντας τις πηγές έμπνευσής της, τον τρόπο με τον οποίο « δουλεύει»  και υποσχόμενη να μας προσφέρει κι άλλα δύο ακόμα έργα στο άμεσο – ίσως - μέλλον! Αφού δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους παριστάμενους, δίνοντας εύστοχες απαντήσεις, υπέγραψε τα βιβλία που αγόρασαν όσοι ήθελαν.

Στον διπλανό χώρο του Εντευκτηρίου μας δεξιωθήκαμε τους ευχαριστημένους φίλους μας, με τσάι, κεράσματα, με συνοδεία μουσικής υπόκρουσης …

Κι έτσι για δεύτερη φορά εφαρμόσαμε τη λαμπρή ιδέα που είχε ο Αντιπρόεδρός μας, κ. Ορνιθόπουλος, ώστε να τιμηθούν τα μέλη μας που διαγράφουν πορεία – και με επιτυχία κάποια από αυτά – στον χώρο της συγγραφής.