Εκδήλωση αφιέρωμα στα 160 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κ.Π. Καβάφη,

« Του ποιητή των μελλουσών γενεών »

Κυριακή, 10-12-2023

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε και αυτή η εκδήλωση του ‘’ Φυσιολάτρη ”Νίκαιας, 10 χρόνια μετά το πρώτο μας αφιέρωμα, προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καβάφη, την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, την οποία μας παραχώρησε για τη μέρα αυτή ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη .

Η αίθουσα κατάμεστη και η σιωπή ευλαβική από το κοινό για δύο περίπου ώρες, όπως ακριβώς θα ταίριαζε στην περίσταση. Η μουσική από τα μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη, οι απαγγελίες ποιημάτων του από ηθοποιούς και συγγραφείς, η αφήγηση η σχετική με την εργοβιογραφία του, από τον Πάνο Αμαραντίδη, έναν από τους ικανότερους σεναριογράφους της γενιάς του, σκηνοθέτη και φιλόλογο, καθώς και τα αποσπάσματα από την ταινία « Η νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Καβάφη» , όπως και η σύντομη περιήγηση στο σπίτι του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια,  καθήλωσαν και μάγεψαν όλους τους φίλους μας, οι οποίοι μάλιστα τραγούδησαν μαζί με τον τραγουδιστή μας Βασίλη Σαλταγιάννη το τελευταίο τραγούδι της εκδήλωσης. Στην υποβολή ανάλογων συναισθημάτων συντέλεσαν οι εξαιρετικές εκτελέσεις ποιημάτων του Καβάφη από το χορωδιακό εργαστήρι « Ίαμβος », υπό τη διεύθυνση της ταλαντούχου Άννας Ξανθάκη και τη συνοδεία της Νεφέλης Μάνου στο πιάνο.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πάνο Αμαραντίδη, ο οποίος μαζί με τον Παναγιώτη Ορνιθόπουλο ανέλαβαν τα κείμενα της παρουσίασης.

Ευχαριστίες απευθύνουμε, επίσης, στον βιντεολήπτη και φωτογράφο φίλο μας Κυριάκο Νικολαΐδη και τον ηχολήπτη του Δήμου.

Ας ευχηθούμε την ίδια επιτυχία, να έχουν όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες του Ομίλου μας ...