Το απόγευμα της Πέμπτης, 10/11/2022, συγκεντρωθήκαμε περί τα 20 μέλη του Ομίλου μας στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, όπου η υπεύθυνη κ. Μαρία Πούλου ξεκίνησε με μια εισαγωγή αναφορικά με το θέμα των Αρμένιων Προσφύγων, τόσο λίγο πριν όσο και μετά το 1922.

   

Αναφέρθηκε στην υποδοχή, την εγκατάστασή τους στο Δρουγούτι ( Νέο Κόσμο ) και στην Κοκκινιά, την περίθαλψη και τον επαναπατρισμό των Αρμενίων στη Σοβιετική Ένωση αργότερα.

Στη συνέχεια μίλησε με λεπτομέρειες για τις ασχολίες, δράσεις, δραστηριότητες και τον πολιτισμό που ανέπτυξαν οι Αρμένιοι στη νέα τους πατρίδα, γενικότερα, κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένες φωτογραφίες της Έκθεσης.

    

Περιηγηθήκαμε τον   1ο και τον 2ο όροφο έχοντας μαζί μας την κ. Πούλου, η οποία με μεγάλη προθυμία απαντούσε στις απορίες μας, αφού διαπίστωνε το ενδιαφέρον μας.

    

Μετά το πέρας της ξενάγησης την ευχαριστήσαμε και αναχωρήσαμε, έχοντας αποκομίσει ένα σημαντικό « κέρδος » όσον αφορά τις γνώσεις μας για το θέμα της Έκθεσης.

Ευχαριστούμε τους φίλους που συμμετείχαν καθώς και τον πολύ σημαντικό συνεργάτη όλων των εκδηλώσεων του Ομίλου μας Κυριάκο Νικολαΐδη, για τις φωτογραφίες του.