Aνοικτό Ομαδικό Τουρνουά Blitz-Προκήρυξη

Προκήρυξη

Aνοικτό Ομαδικό Τουρνουά Blitz

Μέσα στα πλαίσια της διεξαγωγής του 22ου Δ.Τ. Νίκαιας «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση», ο  Ε.Ο.Α.Ο. ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ Νίκαιας διοργανώνειΑνοικτό Ομαδικό Τουρνουά Blitz. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στον κλιματιζόμενο Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» ως εξής:

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ελβετικό 5 ή 7 γύρων (ανάλογα με τις συμμετοχές) με χρόνο 3΄+2” ο κάθε παίκτης για όλη την  παρτίδα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ. Για την αρχική κατάταξη των ομάδων θα χρησιμοποιηθεί ο μέσος όρος blitz elo των μελών της κάθε ομάδας. Αν κάποιος παίκτης δεν έχει blitz elo, τότε θα χρησιμοποιηθεί το standard elo σύμφωνα με τους τρέχοντες πίνακες της FIDE. Οι παρτίδες θα αξιολογηθούν για διεθνές elo blitz.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 και ώρα 22.00 (μετά το πέρας του 7ου γύρου του 22ου Δ.Τ.) 

Διαβάστε περισσότερα: Aνοικτό Ομαδικό Τουρνουά Blitz-Προκήρυξη

34ο ανοικτό τουρνουά rapid για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Δελτίο Τύπου 23-8-2014

34ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ RAPID

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Νικητής ο Παναγιώτης Κουτουκίδης

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για τη 70η επέτειο από το ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ο Δήμος σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρη Νίκαιας διοργάνωσε το 34ο ανοιχτό σκακιστικό τουρνουά rapid, αφιερωμένο στη μνήμη των πεσόντων συμπολιτών μας στο μπλόκο της 17ης Αυγούστου 1944.

Η εκδήλωση έγινε στον τόπο εκτέλεσης των πατριωτών, στη Μάντρα της Κοκκινιάς, όπου είναι και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Οι αγώνες παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε διεξήχθησαν με επιτυχία και μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν 149 σκακιστές και σκακίστριες, έναντι 145 που ήταν την περυσινή χρονιά.

Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο 20χρονος Παναγιώτης Κουτουκίδης.

Στην Ομαδική βαθμολογία νικήτρια η ομάδα του Πειραϊκού Ο.Σ.  

Νικητές ανά κατηγορία αναδείχτηκαν οι:

Γενική κατάταξη:1.Π. Κουτουκίδης 2.Α. Καραγιάννης 3.Γ. Γκούμας

Γυναικών:1.Τ. Χριστοδουλάκη 2.Χ. Μαρκαντωνάκη 3.Χ. Λαγουμιντζή

Νέων:1.Π. Κουτουκίδης 2.Ν. Σιδηρόπουλος 3.Κ. Μαλαματάς

Παίδων:1.Γ. Αλεξάκης  2.Σ. Τσούπτσης 3. Ε. Κατσιβάρδας

Παμπαίδων:1.Δ. Αλεξάκης 2.Ν. Γοριδάρης 3.Γ. Ανδριανόπουλος

Κορασίδων:1.Α. Πραματευτάκη 2.Μ.-Ε. Μπουζά  3.Α. Αποστολοπούλου  

Βετεράνων:1. Α. Καραγιάννης 2.Sienczewski Zbigniew 3.Δ. Αλεξάκης

Ομαδική βαθμολογία:1.Πειραϊκός Ο.Σ. 2.Φυσιολάτρης Νίκαιας 3.Ζήνων Γλυφάδας  

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία στην ιστοσελίδα του Φυσιολάτρη www.fysiolatris.gr

1ο Σκακιστικό Τουρνουά Rapid Νίκαιας

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου  το 1ο Σκακιστικό Τουρνουά Rapid Νίκαιας στο εντευκτήριο του Φυσιολάτρη. Ο αριθμός των συμμετοχών έφτασε τους 64 (όσοι και τα τετράγωνα της σκακιέρας) σκακιστές και σκακίστριες, μεταξύ των οποίων και 2 τιτλούχοι.

Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Γκούμας Γιώργος (2407) με 7β., 2ος ο Νικολάου Γιώργος (2305) με 5,5β., 3ος ο IMManagadgeNikoloz (2429) με 5,5β., 4ος ο Ζυγούρης Χρήστος (2197) με 5,5β. και 5ος ο GM Καπνίσης Σπύρος (2440) με 5,5β.

Στην κατηγορία κάτω των 20 στην 1η θέση ήταν ο Παπαδόπουλος Γιώργος με 5β., 2ος ο Τσίρος Φραγκίσκος-Βλάσιος με 4,5β. και 3ος ο Γρηγοριάδης Μιχαήλ με 4,5β.

Στην κατηγορία κάτω των 14 στην 1η θέση ήταν ο Αλεξάκης Δημήτρης με 4,5β., 2ος ο Αλεξάκης Γεώργιος με 4,5β. και 3ος ο Καρούσος-Θεοδωράκης Νικόλαος  με 4β.

 Το Δ.Σ. του Φυσιολάτρη ευχαριστεί όλους τους σκακιστές και σκακίστριες που συμμετείχαν στο τουρνουά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

4ο παιδικό rapid Νίκαιας

Με επιτυχία και παρά την απουσία πολλών σκακιστών, λόγω αναχώρησής τους για τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα, διοργανώθηκε το 4ο Παιδικό (κάτω των 14 ετών) Σκακιστικό Τουρνουά Rapid Νίκαιας την Πέμπτη 24 Απριλίου.

41 μικροί σκακιστές και σκακίστριες γέμισαν το εντευκτήριο του Φυσιολάτρη και αγωνίστηκαν σε 2 ομίλους, 12 στον Α΄ και 29 στο Β΄ Όμιλο.

Στον Α΄ όμιλο (ελο >1200) νικήτρια αναδείχθηκε ο Μάγδα Λουκά με 4,5 βαθμούς, 2ος ο Χρήστος Κράλλης με 4,5 β., 3η η Σωτηρία Γραφάκου με 3 β. και 1ο κορίτσι η Μαρία-Ιωάννα Λεμονή με 2,5β.

Στο Β΄ όμιλο νικητής αναδείχθηκε ο Λάζαρος Ματσουκατίδης με 5 βαθμούς, 2ος ο Ιωάννης Μάλλιος με 4β., 3ος ο Στέλλιος Σταθόπουλος με 4β. και 1ο κορίτσι η Χριστίνα Θεοδοσοπούλου με 3β.

Ευχαριστούμε όλους τους σκακιστές και σκακίστριες που συμμετείχαν στο τουρνουά καθώς και όλους όσοι  βοήθησαν στη πραγματοποίησή του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:

Α΄ όμιλος - Β' όμιλος

3ο παιδικό rapid Νίκαιας

Με απόλυτη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών διοργανώθηκε το 3ο Παιδικό (κάτω των 14 ετών) Σκακιστικό Τουρνουά Rapid Νίκαιας την Κυριακή 16 Μαρτίου.

114 μικροί σκακιστές και σκακίστριες πλημμύρισαν το εντευκτήριο του Φυσιολάτρη και αγωνίστηκαν σε 2 ομίλους, 26 στον Α΄ και 88 στο Β΄ Όμιλο. Στον Α΄ όμιλο (ελο >1200) νικητής  αναδείχθηκε ο Βασίλης Γκίκας με 5 βαθμούς, 2η η Μαρία-Ιωάννα Λεμονή επίσης με 5 β., 3ος ο Βασίλης Κασιούμης με 4,5 β. και 1ο κορίτσι η Αντωνία Κούτα με 4β. Στο Β΄ όμιλο νικητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Τζαβάρας με 6 βαθμούς, 2ος ο Βασίλης Χαραλαμπίδης με 5., 3ος ο Σωκράτης Παπαργύρης με 5β. και 1ο κορίτσι η Ρεβέκκα Τσάτωφ με 4β.

Ευχαριστούμε όλους τους σκακιστές και σκακίστριες που συμμετείχαν στο τουρνουά καθώς και όλους όσοι  βοήθησαν στη πραγματοποίησή του.

 

Υποκατηγορίες