25ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Νίκαιας - Δελτίο Τύπου 3.9.17

Δελτίο Τύπου 3-9-2017

25ο ΔΙΕΘΝΕΣ  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ  ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΤΙΜΗ  ΣΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

27ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

Πρωταθλητής Ελλάδος και νικητής του τουρνουά ο Γιάννης Νικολαΐδης

Πρωταθλήτρια Γυναικών η Ευανθία Μάκκα

Αυλαία στο 25ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι "Τιμή στην Εθνική Αντίσταση", που είναι αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής 1940-44 και διοργανώθηκε από το Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Α.Ο. ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ Νίκαιας και την Ε.Σ.Ο.

Συμμετείχαν 340 σκακιστές σε 2 ομίλους (150 στον α΄ και 190 στο β΄ όμιλο) από περισσότερους από 80 συλλόγους και από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της χώρας, ενώ αξιοσημείωτη και η παρουσία του 89χρονου Στυλιανού Ευκαρπίδη.

Στον α΄ όμιλο του τουρνουά ήταν ενσωματωμένα τα Πανελλήνια Ανοιχτά Πρωταθλήματα.

Πρωταθλητής Ελλάδος στο 27ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα και νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Γιάννης Νικολαΐδης με 8 βαθμούς σε 9 γύρους. Δεύτερος ο Χρύσανθος Πούντζας με 7,5 και τρίτος ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης επίσης με 7,5 βαθμούς.

Πρωταθλήτρια Γυναικών στο 20ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών η Ευανθία Μάκκα με 7 βαθμούς. Δεύτερη η Ευγενία Τσιβελεκίδου με 5 και τρίτη η Αμαλία Κουτσίδη επίσης με 5 βαθμούς.

Στο β΄ όμιλο νικητής αναδείχθηκε ο Άρτιομ Αντωνιάδης  με 7,5 βαθμούς, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Θάνος και τρίτος ο Λεωνίδας Κοκκινοπάνης επίσης με 7,5 βαθμούς.

Νικητές κατά κατηγορία στο τουρνουά αναδείχθηκαν:

1ος όμιλος

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: 1.Νικολαίδης Ι. 2.Πούντζας 3.Γρηγοριάδης Α. 

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1.Μάκκα 2.Τσιβελεκίδου 3.Κουτσίδη

ΝΕΩΝ (-20) : 1.Σταθόπουλος 2.Αλεξιάδης 3.Κουσκούτης

ΠΑΙΔΩΝ(-16) : 1.Παπαδόπουλος Π. 2.Μαλατάρας 3.Κασιούμης

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (-16) : 1.Τσιβελεκίδου 2.Κουτσίδη 3.Λουκά

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (-12):  1.Κράλλης 2.Φράγκος 3.Μάλλιος

ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ (S55) : 1.Πούντζας 2 Γρηγοριάδης Α. 3.Cruceru

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ: 1. Κουσκούτης, 2. Κράλλης 3. Ανδρουτσόπουλος.

2ος όμιλος

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: 1.Αντωνιάδης 2.Θάνος 3.Κοκκινοπάνης

ΠΑΙΔΩΝ(-14) :1.Δαβίλλας 2.Θεοδοσόπουλος 3.Ζαχαράκης

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (-14) : 1.Ήλια 2.Κωστελίδου 3.Πραματευτάκη Αν.

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ(-12) : 1.Mogylnyak 2.Καραμπέτσας 3.Τσιρώνης

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ(-12) : 1.Παρόγλου 2.Λώλα 3.Τσεκούρα Β.

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ(-10): 1.Δριστέλλας 2.Σαμαράς 3.Τσαρσιταλίδης

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ(-10): 1.Τσεκούρα Σ. 2.Τζαννέτου 3.Ζαχαράκη

ΜΙΝΙ(-8) ΑΓΟΡΙΑ: 1.Ταμπάκης 2.Σιτσάνης 3.Κάσσιος

ΜΙΝΙ(-8) ΚΟΡΙΤΣΙΑ: 1.Σουτούσκο 2.Ιορδανίδου

Στην τελετή λήξης των αγώνων παραβρέθηκαν ο ταμίας της Ε.Σ.Ο. και πρόεδρος του Φ.Ο. Ελληνικού κ. Φίλιος, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο. και Γεν. Γραμματέας της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κα Ψωμά, ο αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κ. Αγγελάκης, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και πρόεδρος του Σ.Ο. Καλλιθέας κα Στεφανίδη, το μέλος του Δ.Σ. του Πειραϊκού Ο.Σ. κ. Τσομής, το μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ο. Καβάλας κ. Τσιβελεκίδης, το μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Γ.Σ. κα Λυπερτού, η πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του Φοίβου Πειραιά κ.κ. Γκλεζάκου και Βούρος, ο αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. κ. Κωσταντινόπουλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κ. Σκαπέρδας, ο διαιτητής κ. Μπούσιος, ο προπονητής κ. Καμπάνης, το μέλος του Σ.Ο. Αιγάλεω κ. Τσαγκαρόπουλος,.

Η τελική βαθμολογία, παρτίδες, στατιστικά, φωτογραφίες κλπ στην σελίδα της διοργάνωσης http://www.fysiolatris.gr/index.php/home-25dt

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους όσοι συνέβαλαν στην  επιτυχία της διοργάνωσης.

25ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Νίκαιας - Δελτίο Τύπου 30.8.17

Δελτίο Τύπου 30-8-2017

25ο ΔΙΕΘΝΕΣ  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ  ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΤΙΜΗ  ΣΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

27ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Στους Άνδρες προηγείται ο Γιάννης Σταθόπουλος

Στις Γυναίκες στην 1η θέση η Ευγενία Τσιβελεκίδου

Με άριστες αγωνιστικές συνθήκες ολοκληρώθηκε ο 5ος γύρος στο 25ο Διεθνές Τουρνουά Νίκαιας, που είναι αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής 1940-44.

Στον Α΄ όμιλο του τουρνουά είναι φέτος ενσωματωμένα το 27ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα και το 20ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών.

Μετά τον 5ο γύρο στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Γιάννης Σταθόπουλος  με 5 βαθμούς.

Τα σημαντικότερα αποτελέσματα του 5ου γύρου  στον Α΄ Όμιλο Σταθόπουλος-Σκαπέρδας 1-0, Νικολαΐδης Ι.-Κουβάτσος 1-0, Κουσκούτης-Μπελιώτης 1-0, Γρηγοριάδης Μ.-Αλεξιάδης 0-, Κωφίδης 0-1, Γρυπαίος-Καραγιάννης 0-1, Σπυρόπουλος-Γκόγκολης 0,5-0,5.

Στη βαθμολογία του Α΄ Ομίλου προηγείται ο Σταθόπουλος με  5 βαθμούς, στη δεύτερη θέση βρίσκονται  οι Νικολαϊδης Ι., Αλεξιάδης, Κουσκούτης, Καραγιάννης με 4,5 βαθμούς και ακολουθούν 9 σκακιστές με 4 βαθμούς.

Στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Γυναικών προηγείται η Ευγενία Τσιβελεκίδου με 3,5 βαθμούς, στη δεύτερη θέση είναι η Α. Κουτσίδη με 3 βαθμούς και στην τρίτη η Ε. Μάκκα επίσης με 3 βαθμούς.

Τα πρώτα ζευγάρια του 6ου γύρου στον Α΄ Όμιλο είναι Αλεξιάδης-Σταθόπουλος, Καραγιάννης-Νικολαϊδης Ι., Γαζής-Κουσκούτης, Σκαπέρδας-Γεωργίου, Νικολάου Σ.-Σπυρόπουλος, Γκόγκολης-Κορδής, Ζαρονίκας-Γρηγοριάδης Α.

Υπάρχει ζωντανή μετάδοση των 10 πρώτων παρτίδων του τουρνουά στη διεύθυνση

http://www.fysiolatris.gr/index.php/25o-diethnes/livegames

Στον Β΄ Όμιλο προηγούνται οι Κοκκινοπάνης, Κοντοπανάγος,Θάνος με 5 βαθμούς, Δαβίλλας μς 4,5 βαθμούς και ακολουθούν 21 σκακιστές με 4 βαθμούς.  

Τα πρώτα ζευγάρια του 6ου γύρου στον Β΄ Όμιλο είναι Κοντοπανάγος-Κοκκινοπάνης, Δαβίλλας-Θάνος, Δέλλα-Αντωνιάδης, Σύψης-Καραμπέτσας.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του τουρνουά, διοργανώθηκε Ανοικτό Ομαδικό Τουρνουά Blitz στο οποίο συμμετείχαν 21 τετραμελείς ομάδες. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν στις 12.30 περίπου τα ξημερώματα και στην 1η θέση βρέθηκε η ομάδα Ζήνωνα Α΄  αποτελούμενη από τους Λουτραγώτη Δ., Ζερβό, Ροϊνό, Λουτραγώτη Π.. Η απονομή των μεταλλίων στους παίκτες των 3 πρώτων ομάδων θα γίνει κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του τουρνουά.

Βαθμολογίες, αποτελέσματα στη διεύθυνση

http://www.fysiolatris.gr/index.php/anoikto-omadiko-blitz2017/omadiko-blitz-kliroseis

Αποτελέσματα, κληρώσεις, βαθμολογία, παρτίδες και φωτογραφίες δημοσιεύονται καθημερινά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης

 http://www.fysiolatris.gr/index.php/home-25dt

25ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Νίκαιας - Δελτίο Τύπου 26.8.17

Δελτίο Τύπου 26-8-2017

 

25ο ΔΙΕΘΝΕΣ  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ  ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΤΙΜΗ  ΣΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

 

27ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ξεκίνησε το Σάββατο 26 Αυγούστου το 25ο Διεθνές Τουρνουά Νίκαιας, που είναι αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής 1940-44.

 

Στον Α΄ όμιλο του τουρνουά είναι φέτος ενσωματωμένα το 27ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα και το 20ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών.

 

Το τουρνουά διοργανώνεται από το Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Α.Ο. ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ Νίκαιας και την Ε.Σ.Ο. και  διεξάγεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο  «Μάνος Λοΐζος»  στην οδό Θηβών 245.

 

Συμμετέχουν 340 σκακιστές (150 στον α΄ και 190 στο β΄ όμιλο), μεταξύ των οποίων 12 τιτλούχοι (1 GM, 3 IM, 8 FM).

 

Χαρακτηριστικό του τουρνουά η εκπροσώπηση όλων των γεωγραφικών περιοχών της χώρας με τη συμμετοχή σκακιστών από περισσότερους από 80 συλλόγους.

 

Έντονη και φέτος η παρουσία της νέας γενιάς σκακιστών που πρωταγωνιστούν  στα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα στις κατηγορίες τους

 

Υπάρχει ζωντανή μετάδοση 10 παρτίδων του τουρνουά στη διεύθυνση http://www.fysiolatris.gr/index.php/25o-diethnes/livegames

 

Στην αρχική κατάταξη στον Α΄ όμιλο ξεχωρίζουν οι GM Ι. Νικολαΐδης (2561), , IM Α. Κωφίδης (2406), FM Σταθόπουλος (2323), Πουλόπουλος (2290), Κουσκούτης (2270), FM Αλεξιάδης (2237),  Μεγαλιός (2233), FM Κ. Νικολαΐδης (2227), Παπαδόπουλος Ν. (2226), IM Καραγιάννης (2220), Μπούσιος (2219), FM Γαζής (2212), Σκαπέρδας (2200).

 

Στις Γυναίκες ξεχωρίζουν οι Ε. Μάκκα (2093), Κουτσίδη (1870).

 

Στον Β’ όμιλο στην αρχική κατάταξη στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Γλύπτης (1511), Αντωνιάδης (1496), Σύψης (1493), Φιλιππίδης (1486).

 

Αποτελέσματα, κληρώσεις, βαθμολογία, παρτίδες και φωτογραφίες δημοσιεύονται καθημερινά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης

 

http://www.fysiolatris.gr/index.php/home-25dt

 

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του τουρνουά την Κυριακή 27 Αυγούστου θα διεξαχθεί  Ανοικτό Ομαδικό Τουρνουά Blitz με 4μελείς ομάδες και στο οποίο η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Λεπτομέρειες στη διεύθυνση

 

http://www.fysiolatris.gr/index.php/anoikto-omadiko-blitz2017

 

37ο ανοικτό τουρνουά rapid-Δελτίο τύπου

Δελτίο Τύπου 23-8-2017

37ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ RAPID

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Ρεκόρ συμμετοχών στη Νίκαια

Νικητής ο Παναγιώτης Κουτουκίδης

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για τη 73η επέτειο από το ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ο Δήμος σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρη Νίκαιας διοργάνωσε το 37ο ανοιχτό σκακιστικό τουρνουά rapid, αφιερωμένο στη μνήμη των πεσόντων συμπολιτών μας στο μπλόκο της 17ης Αυγούστου 1944.

Η εκδήλωση έγινε στον τόπο εκτέλεσης των πατριωτών, στη Μάντρα της Κοκκινιάς.

Στους αγώνες συμμετείχαν 181 σκακιστές και σκακίστριες που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών (το προηγούμενο ήταν το 2015 με 166 συμμετοχές) και πλέον το τουρνουά είναι το πολυπληθέστερο γρήγορου σκακιού στην Ελλάδα.

Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Δήμου Νίκαιας-Ρέντη κ Ιωακειμίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χατζηπαυλίδης ο οποίος μάλιστα πήρε μέρος και στους αγώνες.

Επίσης παραβρέθηκαν ο έφορος αγώνων της Ε.Σ.Ο. και ταμίας της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κ. Π. Σκλαβούνος, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο. και Γ. Γραμματέας της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κα Ψωμά, ο αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κ. Αγγελάκης, η πρόεδρος του Φοίβου Πειραιά κα Δ. Γκλεζάκου, ο πρόεδρος του Δία Πετρούπολης κ. Παυλής, ο αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. κ. Κωνσταντινόπουλος, ο πρόεδρος του Ζήνωνα Γλυφάδας κ. Π. Σκλαβούνος, ο πρόεδρος του Σ.Ο. Χαλανδρίου κ. Β. Κοτρώτσος.

Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κουτουκίδης.

Στην Ομαδική βαθμολογία νικήτρια η ομάδα του Φυσιολάτρη.

Νικητές ανά κατηγορία αναδείχτηκαν οι:

Γενική κατάταξη:1. Π. Κουτουκίδης 2. Β. Κοτρώτσος 3.Χ. Αλεξιάδης

Γυναικών: 1. Μ.-Ι. Λεμονή 2. Ε. Ασβεστοπούλου 3.Ε. Στούμπου

Νέων:1.Χ. Αλεξιάδης 2. Μ. Γρηγοριάδης 3. Ν. Σιδηρόπουλος

Παίδων:1. Ν. Καρούσος-Θεοδωράκης 2. Γ. Μπελιώτης 3. Ι. Εργαζάκης

Παμπαίδων:1. Χ. Κράλλης 2.Β. Φράγκος 3.Ε. Κουλούρης

Κορασίδων:1. Α. Γεωργίτση 2. Α. Κουτσίδη 3. Χ. Μπαστιάνου

Βετεράνων:1. Ε. Ναθαναήλ 2.Ν. Ορνιθόπουλος 3. L.Cruceru

Ομαδική βαθμολογία:1.Φυσιολάτρης Νίκαιας 2.Πειραϊκός Ο.Σ. 3.Ζήνων Γλυφάδας

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία στην ιστοσελίδα του Φυσιολάτρη www.fysiolatris.gr