Δελτίο Τύπου  12-5-2013

 ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΝΙΚΑΙΑ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής 2013 για τις ηλικίες 8 έως 12 ετών. Ο αριθμός συμμετοχών έφτασε τις 225 (162 αγόρια και 63 κορίτσια).

Παρά τη δύσκολη χρονικά περίοδο που διεξήχθησαν οι αγώνες, οι πετυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις στον ίδιο χώρο, η εύκολη πρόσβαση και η αναγνωρισιμότητα του χώρου από το διεθνές τουρνουά «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση» ήταν καθοριστικοί παράγοντες που συνέβαλαν σε μια πετυχημένη διοργάνωση.

Διοργανωτές ήταν η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Α.Ο. «Φυσιολάτρη» Νίκαιας και το Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Αξίζει να αναφερθεί η σπουδαία συνεισφορά της δημοτικής αρχής της πόλης στα Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής που τα τελευταία χρόνια συμπαραστέκεται στις προσπάθειες για την ανάπτυξη του σκακιού τόσο στη Νίκαια όσο και στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και γενικός γραμματέας της Ε.Σ.Ο. κ. Γκορίτσας, ο Έφορος Ανάπτυξης και Σχολικού Σκακιού της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ε.Σ.Ο. κ. Σκλαβούνος, ο έφορος Εθνικών Ομάδων της Ε.Σ.Ο. κ. Καλοσκάμπης, καθώς και πλήθος σκακιστών και γονέων.

Νικητές-νικήτριες κατά κατηγορία αναδείχθηκαν:

Αγόρια -08: Χ. Κράλλης, Σ. Τζαβάρας, Δ. Σπανός

Αγόρια -10: Δ. Αλεξάκης, Σ. Αμπελακιώτης, Κ. Ανθόπουλος

Αγόρια -12: Ν. Καρούσος-Θεοδωράκης, Π. Δερμιτζάκης, Θ. Γιαβασόπουλος

Κορίτσια -08: Χ. Θεοδοσοπούλου, Α. Κατσιδήμα, Σ. Γεωργίτση

Κορίτσια -10: Μ.-Α. Στρατή, Α. Κούτα, Α. Πραματευτάκη

Κορίτσια -12: Ε. Καραθανάση, Α. Κουτσίδη, Σ.-Α. Γραφάκου

Οι διοργανωτές ευχαριστούν το Δήμαρχο και τους εργαζόμενους στο  Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην  επιτυχία της διοργάνωσης.

Λεπτομέρειες και φωτογραφίες από τους αγώνες στην ιστοσελίδα www.fysiolatris.gr/neanika2013/