Με νίκες ξεκίνησε η ομάδα του Φυσιολάτρη

Ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου  το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Αττικής. Στο πρωτάθλημα μετέχουν 14 ομάδες και διεξάγεται με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελής και αγωνίζονται 4 αγόρια -16, -14, -12, -10 ετών και 2 κορίτσια -16 και 12 ετών. Οι 4 πρώτες ομάδες θα προκριθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 15 έως 18 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή  18 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Στις 2 πρώτες αγωνιστικές η ομάδα μας σημείωσε ισάριθμες νίκες με τις ομάδες του Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας και του Δία Πετρούπολης.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα:

1ος γύρος

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ-Σ.Ο. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 5,5-0,5

Ανδρουτσόπουλος-Αγιώτατος Β.-Γ.-Δεληγιάννης Χ. 1-0

Κράλλης Χρήστος-Κλειδαράς Δ.     1-0

Χατζηελευθερίου Ανδρέας- Κλειδαράς Α. 1-0

Σταματίου Ροδόλφος-Παρασκευίδης Α. 1/2

Λεμονή Μαρία-Ιωάννα-Ντάλα Κ. 1-0

Μικαελιάν Μάρω-Παπαευσταθίου Ε. 1-0

2ος γύρος

ΔΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ  1,5-4,5

Ματζακούρας Λ.-Κουσκούτης Αλέξανδρος 0-1

Παπαδόπουλος Π.-Κράλλης Χρήστος 0-1

Λιούμης Π.-Χατζηελευθερίου Ανδρέας 0-1

Κιούση Π.-Σταματίου Ροδόλφος 1-0

Κοσμαδάκη Δ.-Λεμονή Μαρία-Ιωάννα 0-1

Δαρβίρη Χ.-Μοτσάκου Ανδρονίκη 1/2

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι από το 2001 η ομάδα μας στο πρωτάθλημα αυτό έχει κατακτήσει τρείς φορές την 1η θέση, εννιά φορές τη 2η και μια φορά την 3η θέση, συμμετέχοντας ανελλιπώς (με εξαίρεση δύο χρονιές) στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στο οποίο έχουμε κατακτήσει δύο φορές την 3η θέση.

Δείτε τα αποτελέσματα-κλήρωση 

http://www.chess-results.com/tnr240652.aspx?lan=19&art=0&wi=821

Ιστορική αναδρομή στο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων

Το 2001 η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κατακτήσαμε την 6η θέση. Είχε προηγηθεί η κατάκτηση της 2ης θέσης στην Αττική.

Συμμετείχαν: Σπύρος Κορλοτσίδης, Νίκος Βανδώρος, Γιώργος Γκούμας, Παναγιώτης Σπύρου, Παναγιώτης Χωματίδης, Ματίνα Αγγελάκη, Μαρίνα Σπύρου.

Το 2002 κατακτήσαμε και πάλι τη 2η θέση στην Αττική και στην τελική φάση που έγινε στην Καλαμάτα κατακτήσαμε την 5η θέση.

Φωτογραφία από τη συμμετοχή της ομάδας στην τελική φάση του 2002 στην Καλαμάτα.Διακρίνονται:Γιώργος Γκούμας, Παναγιώτης Χωματίδης, Μάριος Κοσκινάς, Φίλιππος Θέμελης, Ματίνα Αγγελάκη, Δήμητρα Θέμελη, Νίκος Βανδώρος.

Το 2003 η τελική φάση έγινε στο Κορωπί και κατακτήσαμε την 5η θέση, ενώ είχε προηγηθεί και η κατάκτηση της 2ης θέσης στην Αττική.

Φωτογραφία από τη βράβευση της ομάδας για τη συμμετοχή της στην τελική φάση του 2003 στο Κορωπί.Διακρίνονται από αριστερά: Φιλία Αγγελάκη, Παναγιώτης Χωματίδης, Δήμητρα Θέμελη, Γιώργος Γκούμας, Ματίνα Αγγελάκη, Χριστόφορος Φλυτζάνης, Νίκος Βανδώρος, Φίλιππος Θέμελης.

Το 2004 η τελική φάση διοργανώθηκε από το σύλλογό μας και οι αγώνες έγιναν στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού. Κατακτήσαμε την 6η θέση, ενώ είχε προηγηθεί και η κατάκτηση της 2ης θέσης στην Αττική.

Φωτογραφία των σκακιστών μας μετά τη λήξη των αγώνων της τελικής φάσης στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού.Διακρίνονται από αριστερά: Παναγιώτης Κουνταρδάς, Φίλιππος Θέμελης, Δήμητρα Θέμελη, Γιώργος Γκούμας, Φιλία Αγγελάκη, Παναγιώτης Χωματίδης, Περικλής Πετεινάτος, Νίκος Βανδώρος, Ματίνα Αγγελάκη. Αριστερά πίσω ο διαιτητής Γιώργος Καραδημητρίου.

Φωτογραφία από την απονομή του κυπέλλου για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην Αττική.Διακρίνονται από αριστερά: Παναγιώτης Κουνταρδάς, Γιώργος Γκούμας, Παναγιώτης Χωματίδης, Άλκης Καφώρος, Δήμητρα Θέμελη, Ελίνα Παφλιώτη.