Ο Φυσιολάτρης γιόρτασε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος Α΄ Εθνικής 2016 στο σκάκι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Στη γιορτή συμμετείχαν οι περισσότεροι από τους παλιούς και νέους σκακιστές και σκακίστριες που συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους στην πορεία του Φυσιολάτρη προς την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος 2016.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ιωακειμίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χατζηπαυλίδης, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μπενετάτος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες» κ. Βρεττάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς κ. Μπενετάτος Γεράσιμος, ο ειδικός γραμματέας και το μέλος του Δ.Σ. της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. κ.κ. Κωνσταντινόπουλος και  Ζαχαρής, η πρόεδρος του Σ.Ο. Παγκρατίου κα Καραλή, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας και μέλος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου κ. Σταματιάδης, γονείς των μικρών αλλά και των μεγαλύτερων σκακιστών καθώς και πολλοί φίλοι του συλλόγου. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ιστορική αναδρομή της 16χρονης πορείας του συλλόγου, την οποία παρουσίασαν οι σκακιστές Παναγιώτης Χωματίδης, Φίλιππος Θέμελης και Δήμητρα Θέμελη. Αναφέρθηκαν στη σκακιστική παράδοση του σκακιού στη Νίκαια από το 1950, στην ίδρυση του Φυσιολάτρη το 2000, στην πορεία του στα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις μέχρι την άνοδο στην Α΄ Εθνική το 2008 και τέλος στην πορεία του συλλόγου στην Α΄  Εθνική μέχρι την κατάκτηση του Πρωταθλήματος 2016.   

Στη συνέχεια η σκακίστρια Φιλία Αγγελάκη έκανε μια αναφορά στα οφέλη που προσφέρει το σκάκι στα παιδιά και γενικότερα στη ζωή μας και η Ματίνα Αγγελάκη απήγγειλε δύο ποιήματα με θέμα το σκάκι.

Ακολούθησε μετάδοση μαγνητοσκοπημένης συζήτησης με τη σκακίστρια Marina Brunello σχετικά με την επταετή εμπειρία της στο Ελληνικό πρωτάθλημα με την ομάδα του Φυσιολάτρη και το καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα σε σχέση με άλλες ομάδες στις οποίες αγωνίζεται. Στη συνέχεια σε ζωντανή σύνδεση ο σκακιστής μας Γιάννης Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη δεκαετή συμμετοχή του στην ομάδα του Φυσιολάτρη καθώς και στο πόσο τον βοήθησε η ενασχόληση με το σκάκι στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική του ζωή.   Κατόπιν, οι σκακιστές του συλλόγου Στέλιος Χαλκιάς και Σπύρος Καπνίσης έπαιξαν μια παρτίδα blind, η οποία εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους. Οι δυο σκακιστές αναφέρθηκαν στη συνέχεια στις εμπειρίες τους σε άλλους συλλόγους και τον Φυσιολάτρη τόσο στον διοικητικό όσο και στον προπονητικό τομέα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις. Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στο Δήμαρχο της πόλης, στον ακούραστο Νίκο Ορνιθόπουλο και στην επίτιμη πρόεδρο του Φυσιολάτρη Ελένη Κοσκινά.

Βραβεύτηκαν τέλος τα μέλη των παλαιότερων Δ.Σ. και όλοι οι σκακιστές που συμμετείχαν στην 16χρονη πορεία του Φυσιολάτρη

και συνέβαλαν στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Ευχαριστούμε τον Κυριάκο Νικολαΐδη για την πολύτιμη συμβολή του, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε την εκδήλωση σε βίντεο.